Er is veel te doen in de hoek van Loosbroek!

 

De blokhut bevindt zich op ruim 7.000 m2 eigen bos dat onderdeel is van een verbindingszone tussen natuurgebied de Maashorst aan de ene kant en de Heeswijkse bossen aan de andere kant. Daartussen liggen de Bedafse Bergen, een grote zandverstuiving met zandduinen van waar je het provinciehuis in Den Bosch kunt zien. De Maashorst geldt als één van de grotere aaneengesloten natuurgebieden van Nederland waar de natuur in zijn oervorm voort bestaat. Dit geeft ongekende wandel- en fietsmogelijkheden.

 


Trekpleisters in de regio

Naast de ruime aanwezigheid van natuur kent de regio verschillende trekpleisters zoals de Kilsdonkse Molen, de Abdij van Berne waar sinds kort naar eeuwenoud recept gebrouwen Abdijbier verkrijgbaar is en natuurlijk het Kasteel van Heeswijk.

 

kasteel van heeswijk  abdij van berne  De kilsdonkse molen           Kasteel van Heeswijk                                   Abdij van Berne                              Kilsdonkse Molen

 


Sportief genieten van de natuur

kanoen

 

Ook voor de sportievelingen biedt de regio voldoende uitdagingen. Zo kun je direct vanaf de Dassenhut starten op één van de verschillende ATB-routes in de omgeving, ideaal terrein voor mountainbikers. Ook is het mogelijk om kano-tochten te maken op de riviertjes de Aa en de Leijgraaf.

 

Het zal duidelijk zijn; volop natuur, cultuur en sportiviteit. Maar ook de liefhebber van de stad staat binnen een kwartiertje in de hoofdstad van Brabant. Voor de echte shoppers liggen ook ‘s-Hertogenbosch, Uden en Eindhoven binnen handbereik (via de A50).